Conchiglioni
- 16-20 dużych muszli makaronowych(conchiglioni)
- Farsz:
- 1 mały kalafior
- 3 marynowane pieczarki
- 3 łyżki ugotowanego ryżu
- 5 ząbków czosnku
- 1 koperek
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- przyprawy;sól, pieprz, zioła
- 6-8 łyżek oleju do ugotowania muszli
Pierwszą czynnością jest gotowanie-podduszenie w PAROWAR-owarze
muszli w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Następnie ugotować małego kalafiora w osolonej wodzie - gotować około
od 5 do 6 minut oraz ugotować ryż.
Kolejnym etapem jest skrojenie zimnego kalafiora, marynowanych
pieczarek, koperku, czosnku następnie dodać przyprawy i wlać jogurt -
wszystko
delikatnie wymieszać.
Każdą muszlę nadziewać farszem, można posypać ziołami.
Podawać na zimno
Przepis dodał użytkownik konstancja18
Podziel się opinią
Komentarze