Cielęcina z jabłkami - wyborna!
- 2 Sosy pieczeniowy jasny
- 1 łyżka Jarzynki
- 6 kotletów z cielęciny (600 g)
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki masła
- 4 duże jabłka
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 cytryna
- pieprz
Kotlety oprószyć Jarzynką, pieprzem i mąką. Smażyć na 2 łyżkach masła 3 minuty. Posypać majerankiem. Podlać wodą. Dusić do miękkości. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, posypać cukrem i skropić sokiem z cytryny. Dusić na 1 łyżce masła ok. 5 minut. Sos pieczeniowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Kotlety ułożyć na jabłkach. Polać sosem.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze