Ciasto z murzynkami
- CIASTO: 4 jajka, 3/4 szkl. mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szkl. cukru, łyżeczka proszku do pieczenia.
- DODATKOWO: 2 śnieżki, 400ml mleka, dowolna galaretka, dżem z czarnej porzeczki, paczka murzynków.
1. Białka ubić z cukrem, dodawać na przemian żółtka i mąki z proszkiem. Piec ok. 25-30 min w temp. 180st.
2. Zimny biszkopt posmarować dzemem. Murzynkiprzepołowić i ułożyć na dżem. Śnieżkę ubić na mleku. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzątku, ostudzić i dodać do Śnieżki. Masą zalać murzynki. Można posypać startą czekoladą. Schłodzić ciasto.
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Podziel się opinią
Komentarze