Ciasto z białą czekoladą i owocami lata
- biała czekolada- 200 g
- masło- 120 g
- mąka- 100 g
- cukier- 80 g
- jajka- 3 szt.
- owoce- około 250 g
[list=1]
[]Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
[]W garnuszku roztopić masło wraz z czekoladą, lekko przestudzić.
[]Jajka wraz z cukrem utrzeć, dodać jeszcze ciepłą masę czekoladowo-maślaną, wymieszać.
[]Wsypać mąkę i całość zmiksować na gładką masę.
[]Przelać do małej, kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
[]Na wierzch ułożyć owoce- ja dałam brzoskwinie, czereśnie i jagody.
[*]Piec około 25 minut (sprawdzić patyczkiem, który powinien być lepki, ale nie obklejony).
[/list]
Przepis dodał użytkownik krainamiodemplynaca.blogspot.com
Podziel się opinią
Komentarze