ciasto z ananasem
- 150 g Kasi
- 200 g mąki
- 100 g nasion sezamu
- 100 g gorzkiej czekolady
- 150 g miody płynnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 1 puszka ananasów (ok.565g netto)
Mąkę wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia i sezamem. Czekoladę zetrzyj na tarce i dodaj do mąki. Kasię utrzyj z miodem na puszystą pianę. Do ucieranej Kasi dodawaj kolejno jajka na zmianę z mąką. Tortownicę posmaruj Kasią i obsyp mąką. Przełóż do niej ciasto. Ananasa osącz z zalewy i pokrój na kawałki. Ułóż na cieście i lekko powciskaj. Piecz około 50 min. w 180st.C
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Podziel się opinią
Komentarze