ciasto salceson z jabłek
- 2 szkl mąki
- 1 szkl. cukru
- 5 jajek
- 1 szkl. oleju
- 1 op cukru waniliowego
- 2-3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki cynamonu
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 60 dag jabłek
Najsampierw przygotuj sobie jabłka, umyj , obierz i pozbądź się gniazd nasiennych, pokrój nie za grubo nie za cienko a w kostko-romby. Wymieszaj w osobnym naczyniu sypkie produkty: mąka, kakao, proszek, sodę,cynamon
Jaja umyj sparz , wbij do miski i ubij z cukrem i cukrem waniliowym,, dodaj wymieszane sypkie produkty , następnie dodaj olej i na koniec dodaj jabłka delikatnie wymieszaj drewnianą łychą. Tak przygotowana masę wlej na wysmarowaną blachę (normalną ) piecz do uzyskania sprężystości ciasta na śodku ok 45-50 min w 175 st C
Przepis dodał użytkownik jolasekcd
Podziel się opinią
Komentarze