Trwa ładowanie...
dm7p9xa
19 kwietnia 2009, 10:31

Ciasto drożdżowe bez rozczynu

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dm7p9xa
Składniki
  • mąka 1 kg
  • mleko 1,5 szkl.
  • cukier 1/2 szkl.
  • jajek 6 całe
  • tłuszcz 1 kostka
  • olej 2 łyżki
  • sól
  • drożdże 10 dag
  • owoce ewentualnie
  • kruszonka ewentualnie
Przepis

Jajka ubić z cukrem, dodać szklankę mleka, drożdże, rozpuszczony tłuszcz i olej.
Zostawić na noc (lub na 6 godz).

Rano dodać mąkę, troszkę soli i resztę mleka (tj. 1/2 szklanki) i wymieszać.

Ciasto dać na blaszkę (jedną dużą lub dwie mniejsze), można ozdobić owocami i posypać kruszonką.
Piec 20 minut w temp 180 C.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dm7p9xa
dm7p9xa
dm7p9xa
Więcej tematów
dm7p9xa

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj