Ciasto bananowe
- ciasto kruche:
- *0,5kg mąki
- *2 jajka
- *20 dag masła
- *20 dag cukru
- *2 płaskie łyżeczki cukru
- *1 cukier waniliowy
- *3 banany
- masa budyniowa:
- *2 soki bananowe
- *2 budynie bananowe bądź waniliowe
- *50 dag masła
- masa budyniowa
ciasto kruche- wszystkie składniki wymieszać. Następnie zagnieść ciasto. Wyłożyć na blaszce razem z pokrojonymi w plastry bananami.Piec ok. godziny w temp. 200 stopni.
masa bananowa- 2 soki bananowe zagotować, do gotującego się soku wlać rozrobiony proszek budyniowy w 3/4 szklanki soku.Do masy dodać masło. Gotować przez chwilkę do zagęszczenia (tak jak zwykły budyń)
Na ostudzone ciasto kruche wlać masę budyniową.
Całość schłodzić. Można polać roztopioną czekoladą ; )
Przepis dodał użytkownik Kingusiaa92
Podziel się opinią
Komentarze