Ciasto Amerykaniec
- 1 kg. jabłek
- 1,5 szkl. cukru
- 2,5 szkl.mąki
- 3 jajka
- 1,5 szkl. oleju
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki cynamonu
- garść rodzynek
- garść orzechów włoskich
Jabłka obrać , pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.Jajka wlać do miski,wsypać cukier i całość utrzeć na pulchną mase.Dodać olej,przesianą mąkę,sodę oraz kakao i cynamon.wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Dodać sparzone i pokrojone orzechy oraz rodzynki.Dodać jabłka i delikatnie wymieszać.ciasto wstawić do piekarnika i piec około 40 minut w temp. 180c
Ciasto mozna posypac cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową:)
Smacznego:)
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze