CIASTKA WARSZAWSKIE
- 30 dag mąki
- 3 żółtka
- 10 dag masła
- 10 dag margaryny
- 5 dag cukru pudru
- marmolada
- LUKIER
- 1 białko
- 10 dag pudru
- 1 cukier waniliowy
- wyrobić ciasto i wycinać krążki szklanką. Smarujemy cienką warstwą lukru, upiec. Czyste ciasto smarujemy marmoladą i sklejamy do siebie dwa krążki.
- POLEWA
- 1 margaryna
- 8 łyżek cukru
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki wody
- Margarynę rozpuścić z wodą później dodajemy cukier i kakao. Nie gotować.
- Dekoracja
- Wiórka kokosowe
- Kolorowe cukiereczki
- Ciastko do połowy zamaczamy w polewie a następnie otaczamy w wiórkach i cukierkach.
ciastka warszawskie
Przepis dodał użytkownik renia71143
Podziel się opinią
Komentarze