Trwa ładowanie...
d48v9al
19-12-2013 14:49

Ciasteczka migdałowe

Przepis
4.3
(11 głosów)
Oceń:
d48v9al
Składniki
  • 200 g tartych migdałów
  • 0,5 kostki margaryny
  • 0,5 kostki smalcu
  • 3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • kilka kropli zapachu migdałowego
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli
  • 1 całe jajko i 2 żółtka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przepis

1. Wszystkie składniki dobrze i szybko zagnieść w naczyniu.2. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni3. Schłodzone ciasto podzielić na cztery części, każdą część rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać szklanką księżyce.4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać ciasteczka dość swobodnie.5. Piec w temperaturze ok. 200 stopni 15 minut na złoty kolor.

Przepis dodał użytkownik Danuta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d48v9al
d48v9al
d48v9al
Więcej tematów
d48v9al