Trwa ładowanie...
d4ic3mt
17 lipca 2008, 10:17

Chrupiący omlet

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ic3mt
Składniki
  • 5 jajek
  • 200 g czerstwej bułki
  • 2 plastry boczku lub bekonu
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Przepis

Ubić jajka widelcem dodając łyżkę wody. Pokrojony w kostkę boczek lub bekon wytopić na patelni i zrumienić na nim bułkę pokrojoną w dość drobną kostkę. Masę jajeczną wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż jaja się zetną. Omlet zdjąć z ognia, posypać szczypiorkiem, złożyć na pół i przełożyć na talerz. Podawać z sałatką z pomidorów.

Przepis dodał użytkownik martak29

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ic3mt
d4ic3mt
d4ic3mt
Więcej tematów
d4ic3mt

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj