Chrupiąca sałatka z awokado
- • 2 dojrzałe awokado, obrane, bez pestek
- • łyżeczka soku z cytryny
- • obrane ze skórki cząstki pomarańczy
- • mieszanka dowolnych sałat z rukolą
- • 2 łyżki Bakalland „Chrupiąca Sałatka”
- Sos:
- • 2 łyżeczki białego octu winnego
- • sok z 1 pomarańczy lub 1/3 soku pomarańczowego
- • sól, pieprz i słodka papryka dla koloru
Na półmisku ułożyć sałaty i rukolę. Pokroić awokado na cienkie plasterki. Skropić sokiem z cytryny, aby nie zbrązowiało i ułożyć na sałacie na przemian z cząstkami pomarańczy. Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać, następnie polać sałatkę i na koniec posypać ziarnami Bakalland „Chrupiąca sałatka”. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Joanna
Podziel się opinią
Komentarze