Trwa ładowanie...
d12kxzc
18-05-2015 10:22

Chrupiąca sałatka z awokado

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d12kxzc
Składniki
  • • 2 dojrzałe awokado, obrane, bez pestek
  • • łyżeczka soku z cytryny
  • • obrane ze skórki cząstki pomarańczy
  • • mieszanka dowolnych sałat z rukolą
  • • 2 łyżki Bakalland „Chrupiąca Sałatka”
  • Sos:
  • • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • • sok z 1 pomarańczy lub 1/3 soku pomarańczowego
  • • sól, pieprz i słodka papryka dla koloru
Przepis

Na półmisku ułożyć sałaty i rukolę. Pokroić awokado na cienkie plasterki. Skropić sokiem z cytryny, aby nie zbrązowiało i ułożyć na sałacie na przemian z cząstkami pomarańczy. Wszystkie składniki sosu wlać do szklanki i dobrze wymieszać, następnie polać sałatkę i na koniec posypać ziarnami Bakalland „Chrupiąca sałatka”. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Joanna

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12kxzc
d12kxzc
d12kxzc
Więcej tematów
d12kxzc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj