CAPPUCCINO
- 2 szklanki mleka w proszku
- 3 serki homogenizowane waniliowe
- 25 dag Kasi
- 1/2 szklanki cukru
- 2-3 opakowania biszkoptów
- 1 żółtko
- 3 galaretki wiśniowe lub truskawkowe(mają być takie same)
- 2 łyżki żelatyny
- 2 łyżeczki kawy rozpuszcalnej
w 1 1/2 szklanki gorącej wody rozpuść 1 galaretkę i ostudź.Następnie nasącz biszkopty w tej galaretce i kładź jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem blaszce.Margarynhę,cukier,żółtko utrzyj na pulchną masę,następnie dodawaj bardzo powoli serki,mleko w proszku,rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i ostudxoną kawę,cały czas ucierając.Pod koniec dodać letnią żelatynę rozrpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody.Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na biszkopty.Gdy masa zgęstnieje ponownie nasączyć biskzopty w galaretce i kłaść na masę.Ciasto włożyć na pół godziny do lodówki.2 galaretki przygotować wg przespiu na opakowaniu a gdy zacznie tężeć polać ciasto.Schłodzić,najlepiej podawać następnego dnia
Przepis dodał użytkownik grazynka604
Podziel się opinią
Komentarze