Trwa ładowanie...
djig5cf
djig5cf

Bułka drożdżowa z żurawiną

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 5 łyżek cukru,
  • 180 ml mleka,
  • 3 dkg świeżych drożdży,
  • 35 dkg mąki,
  • szczypta soli,
  • jajko,
  • 6 łyżek miękkiego masła,
  • 250 g żurawiny suszonej
Przepis

Mąkę, sól i cukier wsypujemy do miski. Mleko lekko podgrzewamy i rozprowadzamy w nim drożdże. Następnie dodajemy masło i mieszamy żeby się rozpuściło.Masę z jajkiem oraz żurawinę dodajemy do mąki i wyrabiamy ciasto. Odstawimy na 2 godz. Po 2 godz. ciasto przekładamy na blachę Odkładamy jeszcze na 15 minut.Pieczemy w 200 stopniach ok. 35 minut.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

djig5cf

Podziel się opinią

Share
djig5cf

djig5cf
djig5cf
djig5cf