Trwa ładowanie...
d4caf4q
30 lipca 2008, 09:40

Brzoskwinie po włosku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4caf4q
Składniki
  • 4 brzoskwinie,
  • 3 łyżki posiekanych migdałów lub orzechów,
  • 1/4 szklanki cukru,
  • łyżka wiśniówki,
  • 1/2 szklanki białego wina
Przepis

Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestki. półówki wyłożyć na ogniotrwałe salaterki wypukłością do dołu. Migdały wymieszać z cukrem i wiśniówką, napełnić otwory po pestkach. Polać całość winem i wstawić na 10-15 min. do średnio nagrzanego piekarnika. Podawać na zimno.

Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4caf4q
d4caf4q
d4caf4q
Więcej tematów
d4caf4q

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj