Trwa ładowanie...
dt2x1ln
20 listopada 2008, 18:02

Bitki drobiowe ze śliwkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dt2x1ln
Składniki
  • 4 kurze piersi
  • 12 śliwek suszonych
  • 3/4 szklanki rosołu
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • łyżka mąki
  • 4 łyżeczki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • cukier do smaku
Przepis

Piersi kurze zbić tłuczkiem i podsmażyć na patelni z obu stron. Dorzucić cebulkę i zeszklić ją z mięsem. Dodać imbiru, cukier, czosnek, sos sojowy i rosół. Wszystko posolić i wymieszać. Na bitkach ułożyć śliwki i przykryć patelnię. Dusić mięso, aż będzie miękkie. W ćwiartce zimnej wody rozprowadzić mąkę, dodać do mięsa, wymieszać i gotować do zgęstnienia sosu. Podawać z ryżem i surówką z czerwonej kapusty

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dt2x1ln
dt2x1ln
dt2x1ln
Więcej tematów
dt2x1ln

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj