Bitki drobiowe ze śliwkami
- 4 kurze piersi
- 12 śliwek suszonych
- 3/4 szklanki rosołu
- 3 łyżki oliwy
- 2 cebule
- łyżka mąki
- 4 łyżeczki sosu sojowego
- sól
- pieprz
- imbir
- cukier do smaku
Piersi kurze zbić tłuczkiem i podsmażyć na patelni z obu stron. Dorzucić cebulkę i zeszklić ją z mięsem. Dodać imbiru, cukier, czosnek, sos sojowy i rosół. Wszystko posolić i wymieszać. Na bitkach ułożyć śliwki i przykryć patelnię. Dusić mięso, aż będzie miękkie. W ćwiartce zimnej wody rozprowadzić mąkę, dodać do mięsa, wymieszać i gotować do zgęstnienia sosu. Podawać z ryżem i surówką z czerwonej kapusty
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Podziel się opinią
Komentarze