Biszkopt z truskawkami
- 20dag masła
- 16dag cukru
- torebka cukru waniliowego
- szczypta soli
- 4 jajka
- 20dag mąki pszennej
- 4dag mąki ziemniaczanej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 50dag truskawek
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijać jajko (następne wbić gdy jedno już się połączy). Do gładkiej masy przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Gdy składniki się połączą, przełożyć ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy o boku 20 cm posypać oczyszczonymi truskawkami. Piec 45 minut w temp. 170 stopni C. Ciepłe ciasto można posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.
Przepis dodał użytkownik missmia1612
Podziel się opinią
Komentarze