Trwa ładowanie...
d1j05b7
4 lipca 2014, 09:20

Biszkopt z nektarynkami i kokosem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1j05b7
Składniki
  • 5 nektarynek,
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 6 jajek,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 i 1/3 szklanki cukru,
  • 30 g wiórek kokosowych
Przepis

Nektarynki obieramy i kroimy na co chcemy;)) plastry, cząstki. U mnie na drobne plastry. Obtaczamy w mące. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dalej miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blaszkę. Układamy nektarynki i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni i pieczemy ok 45-50 minut. Użyłam tortownicy o średnicy 24 cm.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1j05b7
d1j05b7
d1j05b7
Więcej tematów
d1j05b7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj