Trwa ładowanie...
d1wrwep
29 listopada 2009, 20:50

Biodrówka wieprzowa w sosie majerankowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1wrwep
Składniki
  • bidrówka wieprzowa 1,20 kg
  • cebula 1 sztuka duża
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • majeranek 3 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • woda 1/2 szklanki
Przepis

Biodrówkę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem oraz majerankiem(2 łyżki). Włożyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z obu stron, zalać szklanką wody, dodać pokrojoną cebulę, zmiażdżony czosnek i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa, uzupełniając wyparowany płyn. Mąkę wymieszać z wodą, zagęścić sos, dodać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wsypać resztę majeranku, wymieszać.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1wrwep
d1wrwep
d1wrwep
Więcej tematów
d1wrwep

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj