Biodrówka wieprzowa w sosie majerankowym
- bidrówka wieprzowa 1,20 kg
- cebula 1 sztuka duża
- czosnek 2 ząbki
- sól
- pieprz
- majeranek 3 łyżki
- mąka pszenna 1 łyżka
- woda 1/2 szklanki
Biodrówkę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem oraz majerankiem(2 łyżki). Włożyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z obu stron, zalać szklanką wody, dodać pokrojoną cebulę, zmiażdżony czosnek i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa, uzupełniając wyparowany płyn. Mąkę wymieszać z wodą, zagęścić sos, dodać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wsypać resztę majeranku, wymieszać.
Przepis dodał użytkownik iza.kubica
Podziel się opinią
Komentarze