Trwa ładowanie...
d1kd346
29-11-2014 20:14

Bezglutenowe zielone naleśniki

Przepis
3.9
(7 głosów)
Oceń:
d1kd346
Składniki
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki z pestek dyni
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 350 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 1 łyżka cukru
  • pół płaskiej łyżeczki soli
  • olej do smażenia (wykorzystano olej ryżowy)
  • nadzienie:
  • 2-3 jabłka
  • 2 gruszki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • limonka
Przepis

Robimy ciasto: jajka ubijamy z cukrem, wlewamy zagęszczone mleko, dodajemy obie mąki i sól. Całość miksujemy na gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany i smażymy pojedyncze placki na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.

Robimy nadzienie: jabłka i gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grubą kostkę. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy jabłka, wlewamy miód i sok wyciśnięty z połowy limonki.

Owoce dusimy na niewielkim ogniu, aż będą miękkie.

Gotowe nadzienie rozkładamy na naleśnikach i składamy je w trójkąty. Układamy na talerzach.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1kd346
d1kd346
d1kd346
Więcej tematów
d1kd346