Trwa ładowanie...
d2i97l6
22-03-2015 16:30

Barszcz ukraiński w wersji wege

Przepis
5.0
(4 głosy)
Oceń:
d2i97l6
Składniki
  • 6 buraków
  • 1 szklanka fasoli Jaś
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ pora
  • ⅛ białej kapusty
  • 1 cebula
  • ½ l passaty
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 1 opakowanie vege kiełbasek białych Polsoja
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz i cukier do smaku
  • sok z cytryny lub ocet do smaku
  • olej do smażenia
Przepis

[list=1]
[]Kilka godzin wcześniej namoczyć fasolę, a następnie zmienić wodę i gotować do miękkości razem z pokrojonym na plasterki czosnkiem, zielem angielskim i liściami laurowymi.
[
]Gdy fasola będzie się gotować, podsmażyć na odrobinie oleju pokrojone w plastry vege kiełbaski.
[]Do ugotowanej fasoli dodać umyte i pokrojone warzywa, zalać bulionem i gotować ok. 10 minut.
[
]Dodać passatę, podsmażone vege kiełbaski i zagotować.
[*]Całość doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny lub octem.
[/list]

Przepis dodał użytkownik nez

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2i97l6
d2i97l6
d2i97l6
Więcej tematów
d2i97l6