Trwa ładowanie...
d3cj7kb
28 marca 2010, 20:56

Barszcz biały wielkanocny

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3cj7kb
Składniki
      • woda 1 litr
      • żurek śląski o smaku wędzonego boczku 1/2 butelki lub zakwasu żytniego
      • kiełbasa 2 kawałki
      • mąka 1 łyżka
      • kostka rosołowa 1 sztuka
      • koperek 1 łyżka
      • sól
      • Vegeta
      • chrzan do smaku
      • 4 jaja
Przepis

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować 5 minut następnie wlać dobrze wymieszany koncentrat żurku śląskiego i ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać chrzan. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić zupę. Doprawić do smaku i ponownie przegotować. Po zdjęciu z palnika wsypać koperek i pokrojone drobno jajka ugotowane na twardo.

Przepis dodał użytkownik Bozenka16

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3cj7kb
d3cj7kb
d3cj7kb
Więcej tematów
d3cj7kb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj