Trwa ładowanie...
d1az574
21 maja 2008, 18:21

Barszcz biały bardzo łatwy

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d1az574
Składniki
  • Składniki:
    • 1. biała kiełbasa ilość wg osób;
  • 2. polska kiełbasa lub inna podwędzana;
  • 3. jajka;
  • 4. 2 ząbki czosnku;
  • 5. 5 łyżek śmietany;
  • 6. łyżka mąki;
  • 7. przyprawy (4 liście laurowe, łyżka majeranku, kwasek cytrynowy, sól, pieprz, łyżka vegety)
Przepis

Wykonanie:

Białą kiełbasę i polską zalać wodą (taką ilością, ile ma być zupy) i ugotować. Wyjąć kiełbasę. Do wywaru dodać przyprawy i czosnek w plasterkach i pogotować jeszcze chwilę. Z mąki i śmietany zrobić zaprawkę i zabielić zupę. Do smaku doprawić kwaskiem cytrynowym. Ja przeważnie barszcz przecedzam przez sito. Jajka ugotować na twardo i pokroić razem z kiełbasą. Rozłożyć do talerzy i zalać zupą.
Dla zaostrzenia smaku można dodać surowe wiórki chrzanu. Smacznego!!

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1az574
d1az574
d1az574
Więcej tematów
d1az574

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj