Trwa ładowanie...
d2tskf4
2 kwietnia 2013, 14:09

Babka jogurtowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2tskf4
Składniki
  • 225 g jogurtu naturalnego
  • 200 g cukru (oryginalnie 300 g ? co kto lubi ;) )
  • 150 ml oleju
  • 450 g mąki
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 15 g cukru waniliowego
Przepis

Jajka ubić wraz cukrem i cukrem waniliowym za pomocą miksera przez kilka minut. Dodać jogurt, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać.
Piec przez 50 ? 60 minut w temperaturze 160°C do tzw. ?suchego patyczka?, najlepiej w okrągłej formie z kominkiem. Po upieczeniu polać polewą bądź lukrem i przyozdobić kandyzowaną skórką pomarańczową lub płatkami migdałów.

Przepis dodał użytkownik kocia0403

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tskf4
d2tskf4
d2tskf4
Więcej tematów
d2tskf4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj