Babka ESKA
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 200 g stopionego masła
- cukier waniliowy
- 2 łyżki kakao naturalnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
Całe jajka ubić z cukrem, aż masa podwoi objętość. Oba rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do jajek. Mieszając wlać stopione masło i wsypać cukier waniliowy. 2/3 ciasta wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą. Do pozostałego ciasta dodać kakao, wymieszać i wylać na ciasto jasne. Wiec 45 minut w 180 stopniach. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Przepis dodał użytkownik AnnMarie
Podziel się opinią
Komentarze