Trwa ładowanie...
d3vz47j
11-03-2014 08:06

Babka drożdżowa z migdałami i miodem

Przepis
3.2
(5 głosów)
Oceń:
d3vz47j
Składniki
  • 80 g miodu,
  • 2 jajka,
  • 200 ml ciepłego mleka,
  • 40 g drożdży,
  • szczypta soli,
  • 100 g masła,
  • 50 g rodzynków,
  • 50 g migdałów,
  • 500 g maki
Przepis

Rodzynki zalewamy wodą aby napęczniały. Migdały siekamy. Drożdże, mleko, sól, miód,jajka mieszamy razem. Dodajemy przesianą makę. Wyrabiamy ciasto. Masło kroimy na kawałki i po trochu dodajemy do ciasta ciąge zagniatając. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyrabiamy jeszzce raz dodając rodzynki i migdały. Wkładamy do przyfotowaej formy i odstawiamy jeszcze raz na 30 minut. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vz47j
d3vz47j
d3vz47j
Więcej tematów
d3vz47j