Trwa ładowanie...
d2jk98f
14 sierpnia 2011, 13:03

Babka cytrynowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2jk98f
Składniki
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cytryna
Przepis

Jaja zmiksować z cukrem, dodać mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia i ucierać do uzyskania gładkiej masy. Dodać olej. Cytrynę sparzyć,otrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Dodać ją do ciasta i jeszcze raż dokładnie wymieszać.
Masę wlać do natłuszczonej i posypanej b?łką tartą formy.
Piec 30 minut w temp. 180 stopni:)

Przepis dodał użytkownik katasia222

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2jk98f
d2jk98f
d2jk98f
Więcej tematów
d2jk98f

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj