Trwa ładowanie...
d1k87f0
30-07-2014 11:52

Babeczki z kremem z jeżyn

Przepis
3.8
(6 głosów)
Oceń:
d1k87f0
Składniki
  • CIASTO NA BABECZKI
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    • KREM
  • 250 g masła
  • 120 g świeżych jeżyn
  • 2 szklanki cukru pudru
Przepis

W misce mieszamy cukier, proszek do pieczenia i mąkę. W innym mleko, jajka, olej i ekstrakt z wanilii. Łączymy składniki z obu misek. Do usztywnianych papilotek nakładamy ciasto (otrzymamy 12 porcji). Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy na kratce.

Przygotowujemy jeżynowy krem. Miksujemy owoce i przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Na puszystą masę miksujemy masło z cukrem pudrem. Dodajemy puree z jeżyn. Miksujemy do momentu, aż wszystko się ze sobą dobrze połączy (musimy pamiętać, aby składniki miały temperaturę pokojową). Gotową masę wkładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wszystko chłodzimy. Na samym końcu zdobimy babeczki. Życzymy smacznego!

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1k87f0
d1k87f0
d1k87f0
Więcej tematów
d1k87f0