Babeczki cytrynowe
- 1.2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki maki ziemniaczanej
- 1 szklanka cukru
- 4 jaja
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 otarta skórka z cytryny
- sok z 1 wyciśniętej cytryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 słoiczek cytryny w rumie
- 2 cytryny
- 2 szklanki cukru pudru
Jaja miksujemy z cukrem, dodajemy majonez. Mąki mieszamy ze sobą i proszkiem do pieczenia, miksujemy na jednolita masę. Ciasto przelewamy do małych babeczek. Pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Z 2 cytryn wyciskamy sok, dodajemy puder, ucieramy polewę, polewamy wystudzone babeczki. Na wierzch układamy po plasterku cytryny.
Przepis dodał użytkownik monika4
Podziel się opinią
Komentarze