Aromatyczne roladki schabowe a' la saltimbocca
- schab - 8 plastrów
- szynka parmeńska - 8 plastrów
- ser żółty - 8 plastrów
- szałwia- 16 listków
- cebula - 2 szt.
- wino białe - 1 szklanka
- przyprawy: suszona papryczka chili, czosnek 1 ząbek, pieprz ziarnisty, sól, pieprz mielony
- oliwa do smażenia
1. Rozbić plastry schabu na grubość około 0,3 cm.
2. Przyprawić solą i pieprzem mielonym.
3. Na każdym plastrze ułożyć ser, po 2 listki szałwii, zwinąć w rulon i następnie w szynkę parmeńską (można spiąć wykałaczką).
4. Oliwę rozgrzać na patelni i podsmażyć roladki z każdej strony, do lekkiego zarumienienia.
5. Dodać cebulę, podsmażyć jeszcze przez około 1 minutę, wlać wino, dosypać przyprawy i dusić do zredukowania się płynu (około 30 minut od zagotowania).
Przepis dodał użytkownik krainamiodemplynaca.blogspot.com
Podziel się opinią
Komentarze