AMBASADOR
- Ciasto:
- - szklanka mąki, 6 jajek,
- - szklanka cukru,
- - torebka kisielu cytrynowego,
- - łyżeczka proszku do pieczenia,
- Masa:
- - 2 kostki masła,
- - 1 i 1/2 szklanki cukru,
- - 7 żółtek,
- - 3 łyżki kakao,
- - 3 szkl. mleka,
- - 2 torebki budyniu waniliowego,
- - puszka brzoskwiń,
- - tabliczka gorzkiej czekolady.
Przyrządzanie:
Jajka ubić z cukrem na parze. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kisiel. Dokładnie wymieszać. Piec 40 minut w temp. 180 st. C. Dwie i pół szklanki mleka zagotować z cukrem. Rozmącić żółtka, wymieszać z resztą mleka i budyniem, wlać do gotującego się mleka. Do utartego masła dodać ostudzoną masę. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i pół tabliczki czekolady, do drugiej pokrojone brzoskwinie.
Nasączyć biszkopt sokiem z brzoskwiń i przełożyć kremami.
Przepis dodał użytkownik grajka888
Podziel się opinią
Komentarze