28-05-2008 (08:07)

Aksamitne zawijańce z pieczarkami - Przepis

Trwa ładowanie...
Aksamitne zawijańce z pieczarkami
Podziel się
Składniki
  • 2 duże filety z kurczaka
  • 20 dag żółtego sera
  • 45 dag pieczarek
  • 2 łyżeczki masła
  • pół szklanki mleka kondensowanego lub śmietany
  • 1,5 łyżeczki mąki
  • tłuszcz do smażenia
  • jajo
  • bułka tarta
  • czosnek granulowany
  • przyprawa do kurczaka
Przepis

Filety umyć, obrać z odpadków i rozłożyć tak jak mięso na rolady, lekko rozbić. Posypać czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, przesmażyć dusząc aż zmiękną, podzielić na pół. Żółty ser pokroić w kostkę. Na środek każdego filetu położyć pieczarki i ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki. Następnie opanierować w jaju i bułce tartej, smażyć na tłuszczu doprawiając i nakłuwając widelcem lub szpikulcem. Resztę pieczarek zagotować, wlać mleko rozrobione z mąką i mieszać aż zgęstnieje. Sosem polewać gotowe zawijańce.

Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne