Trwa ładowanie...
d1wmpfn
16 października 2009, 09:44

AJERKONIAK LIKIER JAJECZNY

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1wmpfn
Składniki
  • 500 ml spirytusu
  • 300 ml mleka pełnotłustego
  • 250 g cukru
  • Cukier waniliowy
  • 5 żółtek
Przepis

Ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mleko gotujemy, studzimy i dokładnie ubijamy z kremem jajecznym. Przelewamy do butelki, dolewamy spirytus i wstrząsamy, żeby wszystkie składniki się dobrze wymieszały. Możemy również wlewać spirytus porcjami do kremu i mieszać za pomocą miksera. Wymieszany likier odstawiamy w zamkniętej butelce na kilka dni. Przed użyciem wstrząsamy.

Przepis dodał użytkownik malinowalukrecja

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1wmpfn
d1wmpfn
d1wmpfn
Więcej tematów
d1wmpfn

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj