Smaki dzieciństwa - jedzenie z ogniska
Kiełbaski to standard
Polacy, jak mało który naród, pokochali grill. Rozżarzone węgle wspaniale nadają się do przygotowywania posiłku. Jednak nawet najwspanialszy grill nie zastąpi tradycyjnego ogniska, które nie tylko pozwala upiec coś pysznego, ale także ogrzeje i stworzy niepowtarzalną atmosferę. Zazwyczaj przy tej okazji kupujemy kiełbasę, wbijamy ją na kij, pieczemy i zjadamy. Jednak to niejedyna potrawa, którą łatwo i szybko można zorganizować na ogniskowej imprezie. Na patyk można wbić naprawdę sporo rzeczy. Jeszcze więcej możemy przygotować wrzucając je - jak ziemniaki - do żaru. Co i jak możemy upiec na ognisku?
Polacy, jak mało który naród, pokochali grill. Rozżarzone węgle wspaniale nadają się do przygotowywania posiłku. Jednak nawet najwspanialszy grill nie zastąpi tradycyjnego ogniska, które nie tylko pozwala upiec coś pysznego, ale także ogrzeje i stworzy niepowtarzalną atmosferę. Zazwyczaj przy tej okazji kupujemy kiełbasę, wbijamy ją na kij, pieczemy i zjadamy. Jednak to niejedyna potrawa, którą łatwo i szybko można zorganizować na ogniskowej imprezie. Na patyk można wbić naprawdę sporo rzeczy. Jeszcze więcej możemy przygotować wrzucając je - jak ziemniaki - do żaru. Co i jak możemy upiec na ognisku?