7 tuczących produktów, które dodajemy do zup
Zupy pod lupą
Polacy często dodają do grochówki , pomidorowej czy rosołu składniki, które zwiększają ich kaloryczność aż o 50 procent. Przygotowaliśmy listę zakazanych produktów, przez które to zdrowe danie zmienia się w kaloryczną bombę!
Poprzedni rok należał do koktajli i gładkich, owocowych smoothie. Ale idzie nowe! Teraz to zupy są najmodniejszym daniem, które zapewnia zdrowie i superfigurę. Ich zalety chwalą dietetycy, lekarze, a także gwiazdy. Wierną fanką gorących, warzywnych zup jest m.in. Gwyneth Paltrow, która przekonuje, że to właśnie im zawdzięcza ładną sylwetkę i młody wygląd. Kremy z marchewek, pieczonych buraków i dyni dostarczają nam potrzebnych przeciwutleniaczy i wzmacniają odporność. Aby były zdrowe, musimy jednak przestrzegać kilku zasad. Polacy mają tendencję do dodawanie do grochówki, pomidorowej czy rosołu składników, które zwiększają ich kaloryczność aż o 50 procent. Przygotowaliśmy listę zakazanych produktów, przez które to zdrowe danie zmienia się w kaloryczną bombę!