Trwa ładowanie...

Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska

Szparagi zapiekane w cieście francuskim to pyszna przekąska na domowe przyjęcie. Pięknie prezentuje się na stole. Świetnie smakują na zimno i na gorąco. Szparagi doskonale komponują się z szynką parmeńską i kozim serem.

Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąskaŹródło: 123RF
d1yyrhp
d1yyrhp

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 3 pęczki zielonych szparagów
  • 250 g szynki parmeńskiej
  • 300 g kremowego koziego sera
  • 1 jajko
  • sól cukier

Przygotowanie: szparagi pozbawiamy twardych końcówek i sparzamy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Każdy smarujemy serkiem, na wierzch układamy szynkę i po 3 szparagi. Zawijamy. Smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni około 20-25 minut.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d1yyrhp
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1yyrhp
Więcej tematów