Trwa ładowanie...

Olga Frycz gotuje risotto. Aktorka podzieliła się przepisem

Olga Frycz ostatnio rozsmakowała się w risotto. W końcu w dobie pandemii częściej i chętniej eksperymentujemy w kuchni. Aktorka wyjaśniła fanom, jak je przygotować. Co najważniejsze, to bardzo prosty i szybki przepis.

Olga Frycz gotuje risotto. Aktorka podzieliła się przepisemŹródło: ONS
djftfd8
djftfd8

Od kilku lat Olga Frycz postanowiła spełniać się przede wszystkim jako matka i instagramerka. Aktorka odsunęła grę w serialach czy teatrze na drugi plan i każdego dnia raczy swoich fanów dawką nowego contentu w mediach społecznościowych.

Risotto wg Olgi Frycz

W trakcie przesiadywania w domu z powodu pandemii koronawirusa Olga Frycz odkryła przepis na danie, który sama nazywa jej "najwybitniejszym" w ostatnim czasie. Mowa o kremowym risotto.

Składniki:

  • opakowanie ryżu
  • cebula
  • czosnek
  • podgrzybki
  • masło
  • śmietana 30 proc.
  • parmezan
  • pietruszka
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie szafran

Olga Frycz dokładnie opisała, w jaki sposób należy przygotować risotto.

djftfd8

"W nieco głębszej patelni rozpuść masło, a następnie podsmaż na nim pora, cebulę i czosnek. Kolejnym krokiem jest dodanie do warzyw podgrzybków, przykrycie naczynia i podduszenie wszystkich składników pod przykryciem. Później dodaj jeszcze trochę masła i dosyp ryżu. Dodaj odpowiednią ilość wody i poczekaj, aż ryż ją wypije. Wtedy posiekaj natkę pietruszki i wsyp ją do gotującej się potrawy" – tłumaczy.

"Dolej jeszcze trochę wody i obserwuj ryż, mieszając cały czas wszystkie składniki. Odczekaj kilka minut i dodaj śmietanę oraz szafran. Podduś jeszcze trochę danie. Na koniec przypraw solą i pieprzem, dokładnie zamieszaj i podawaj ze startym parmezanem" – dodaje. Skusicie się i wypróbujecie jej przepis?

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

djftfd8
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
djftfd8
Więcej tematów