Trwa ładowanie...

Jamie Olivier zdradza sposób na idealnie ugotowane jajka. Liczą się szczegóły

Jajka w koszulce to smaczne i efektowne danie. Niestety, łatwo je zepsuć. Znany kucharz Jamie Olivier zdradza sposób na idealne przygotowanie tej potrawy.

Jamie Olivier zdradza sposób na idealnie ugotowane jajka. Liczą się szczegółyŹródło: 123RF
d2ly8w3
d2ly8w3

Okazuje się, że ugotowanie smacznych jajek nie jest wcale tak proste, jak mogłoby się wydawać. Znany kucharz Jamie Olivier przekonuje jednak, że jeżeli wykorzystamy polecony przez niego sposób, to za każdym razem wyjdą nam pyszne i aksamitne jajka. Najważniejsze to świeży nabiał. Podczas wizyty w sklepie gwiazdor poleca zakup opakowań, które znajdują się nie z przodu, a z tyłu półki.

Jeśli mamy już odpowiednie jajka, to nie pozostaje nic innego jak zagotowanie wody. Kucharz podkreśla, że to najważniejszy element przygotowywania potrawy. Nie możemy dopuścić, aby temperatura w garnku była zbyt wysoka. Rozbijamy jajko w miseczce, z której wrzucamy je do wody. Gotujemy 3 minuty na bardzo wolnym ogniu.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d2ly8w3
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ly8w3
Więcej tematów