Trwa ładowanie...

Jajecznica Gordona Ramsaya. Poznaj sekret mistrza kuchni

Zobacz, jak przygotować ten śniadaniowy klasyk tak, aby smakował, jak w pięciogwiazdkowym hotelu.

JajecznicaJajecznicaŹródło: Adobe Stock, fot: Furo L Felix
dpeoe07
dpeoe07

Gordon Ramsay jest znany widzom na całym świecie, głównie dzięki hitowym programom telewizyjnym "Kuchenne Koszmary" i "Piekielna Kuchnia Gordona Ramsaya". Szkocki szef kuchni zdradził swój wyjątkowy sposób na przygotowanie jajecznicy.

Potrzebna będzie ci cierpliwość i sporo masła

Przygotowanie jajecznicy rozpoczynamy od wrzucenia trzech jajek i sporej łyżki masła do zimnego rondelka. Stawiamy nasz garnek z jajkami na mocno nagrzanym palniku i cały czas energicznie mieszany. Po 30 sekundach ściągamy rondelek z ognia i mieszamy jajecznicę przez 10 sekund. Po upływie tego czasu ponownie stawiamy rondelek na kuchence, smażąc czy też raczej gotując i mieszając nasze jajka przez kolejnych 30 sekund. Proces ten powtarzamy trzy razy.

Na koniec do jajecznicy dodajemy łyżkę crème fraîche lub śmietanki kremówki i mieszamy. Voilà! Nasza jajecznica jest gotowa. Szef Gordon Ramsay poleca podawać jajecznicę z pajdą chleba i gałązką lekko przysmażonych na oliwie pomidorków cherry.

Domowa restauracja: Majówkowy grill z pomysłem

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
dpeoe07
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpeoe07
Więcej tematów