Trwa ładowanie...
d2owh2p
12-11-2019 12:21

Barszcz wigilijny

Przepis

Na wigilijnym stole nie może zabraknąć czystego barszczu. Z czym go podać U mnie w domu wszystkim najbardziej smakują uszka. Jednak czasem przygotowuję też drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami. Bez względu na dodatki, barszcz na zakwasie zawsze smakuje wyśmienicie. Zobaczcie, jak go przygotować.

d2owh2p
5.0
(1 głos)
Oceń:
Fotolia
Źródło: Fotolia
Składniki
  • grzyby suszone
  • włoszczyzna (bez kapusty)
  • 3 buraki
  • 1,5 l kwasu buraczanego
  • przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, cukier, ocet winny)
Przepis

Namoczyć grzyby i ugotować. Pozostawić wywar. Buraki razem z włoszczyzną pokroić i ugotować, następnie przecedzić. Połączyć z wywarem z grzybów, dodać kwas buraczany. Całość podgrzać, ale nie gotować.
Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i octem winnym

Przepis dodał użytkownik 0fokus

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2owh2p
d2owh2p
d2owh2p
Więcej tematów
d2owh2p