Trwa ładowanie...
d21uja1
3 stycznia 2009, 20:34

Zupa z porów

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d21uja1
Składniki
  • woda 1,75 litrów
  • włoszczyzna 25 dekagramów
  • kośc 20 dekagramów
  • pory 20 dekagramów
  • ziemniaki 25 dekagramów
  • masło 3 dekagramów
  • sól według uznania
  • kminek 1/2 dekagramów
Przepis

ugotowac wywar z kości, warzyw i kminku. Pory obrać, pokroić, ugotować w małej ilości wody z masłem. Wywar przecedzić, ugotowac pokrojone w kostke ziemniaki. Pory połaczyć z wywarem. Podawać z masłem.

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21uja1
d21uja1
d21uja1
Więcej tematów
d21uja1

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj