Trwa ładowanie...
d2brt7p
06-02-2009 19:02

Zupa z kurek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2brt7p
Składniki
  • 50 dag świeżych kurek
  • włoszczyzna
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • liść laurowy
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • koperek lub natka pietruszki
Przepis

Włoszczyznę pokroić, dodać przyprawy, ugotować wywar. Grzyby umyć, większe pokroić. Cebulę pokroić, udusić na połowie masła wraz z grzybami na słabym ogniu, zestawić, wrzucić do wywaru z warzyw. Mąkę lekko zrumienić na patelni bez tłuszczu, dodać resztę masła, rozetrzeć, wlać trochę wywaru, wymieszać, dodać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić. Zupę przyprawić do smaku, posypać zieleniną, można dodać 1 łyżeczkę śmietany lub jogurtu.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2brt7p
d2brt7p
d2brt7p
Więcej tematów
d2brt7p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj