Trwa ładowanie...
d3sgn0a
19-05-2008 11:36

Wieprzywina w sosie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3sgn0a
Składniki
  • 1 kg wieprzowiny (karkówka)
  • 2 cebule
  • 300 g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • nać pietruszki
  • 2 łyżki mąki
Przepis

1. Mięso pokroić w kawałki posypać pieprzem, solą i mąką. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
2. Cebule pokroić w plasterki i dusić na wolnym ogniu aż stanie się szklista.
3. Pieczarki obrać pokroić i dusić na masle.
4. Wszystko rarem połączyć dodać trochę wody oraz kostke rosołową. i dosić razem około 45 minut na bardzo wolnym ogniu.
5. na koniec doprawić do smaku.
Smacznego

Przepis dodał użytkownik AnnMarie

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3sgn0a
d3sgn0a
d3sgn0a
Więcej tematów
d3sgn0a

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj