Warzywny gulasz
- puszka czerwonej fasoli
- papryka czerwona
- 10-15 dag pieczarek
- mała cukinia
- cebula
- ząbek czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- tymianek
- majeranek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
1.Cebulę obieramy i siekamy.Paprykę i cukinię myjemy i osuszamy.Z papryki usuwamy gniazdo nasienne,miąższ kroimy w paski.Cukinię kroimy w kostkę.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki.
2.Warzywa i pieczarki podsmażamy na oliwie.Przykrywamy i dusimy 20 minut.Dodajemy fasolę z zalewą,zmiażdżony czosnek,koncentrat pomidorowy,przyprawy i zioła.Dusimy około 25 minut.
Przepis dodał użytkownik wiwona42
Podziel się opinią
Komentarze