szaszłyki
- 1 mała cukinia
- - 1 mały bakłażan
- - pół strąka papryki zielonej i czerwonej
- - kilka pieczarek
- - kilka pomidorków koktajlowych
- - sól i pieprz
- - oliwa z olliwek
- - oregano
- - ząbek czosnku
- - listki bazylii
Cukinię i bakłażan umyć, wytrzeć, pokroić na plasty. Papryki umyć, oddzielić nasionka, pokroić na większe kawałki. Pieczarki oczyścić, opłukać. Pomidorki dokładnie umyć. Na drewniane szpilki do szaszłyków nadziewać na przemian przygotowane warzywa i pieczarki. Piec 10-15 minut na grillu lub w piekarniku. Ząbek czosnku obrać, posiekać. Wymieszać z 4-5 łyżkami oliwy, solą, pieprzem i oregano. Aromatyczną oliwą polać gorące szaszłyki, ozdobić listkami bazylii.
Przepis dodał użytkownik ola2620
Podziel się opinią
Komentarze