Trwa ładowanie...
darfvea
23-09-2014 14:58

SZARLOTKA

Przepis
Oceń jako pierwszy:
darfvea
Składniki
  • Masa jabłkowa
  • 1,5 kg jabłek
  • Cukier (według uznania)
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 5 łyżek bułki tartej
  • Ciasto
  • 40 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku dopieczenia
  • 1 łyżka śmietany (kwaśna)
  • 1 jajko
Przepis

[b]Masa jabłkowa:[/b] jabłka obrać zetrzeć na tarce delikatnie podsmażyć, gdy zmiękną dodać cukier wymieszać. Tak przygotowane jabłka zdjąć z ognia dodać bułkę tartą, cynamon wymieszać. [b]Przygotować ciasto:[/b] wszystkie składniki zagnieść, wyrobione ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą części rozwałkować wyłożyć na blaszkę wysmarowaną masłem, na ciasto wyłożyć masę jabłkową. Rozwałkować drugą części ciast i przykryć nią jabłka. Piec w nagrzanym piekarniku ok 50 minut gorące ciasto posypać cukrem pudrem

Przepis dodał użytkownik RAROSSA

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
darfvea
darfvea
darfvea
Więcej tematów
darfvea

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj