Trwa ładowanie...
d1u2dr4
09-06-2008 15:15

Sałatka Nicejska

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1u2dr4
Składniki
  • 1 główka małej sałąty pekińskiej
  • 1 czerwona cebula (lub zwykła)
  • 1-2 puszki tuńczyka
  • 200 g mrożonej fasolki szparagowej
  • 2 jajka na twardo
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średni pomidor
  • 1 mały ogórek
  • czarne oliwki
  • Opcjonalnie ziemniaki
  • sos śródziemnomorski
Przepis

Sałatę umyj,osusz i pokrój. Warzywa umuj i pokrój w kostkę, Fasolkę szparagową wrzucić na 5 minut do osolonego wrzątku.Po wyjęciu zahartuj pod bieżącą wodą. Warzywa i sałatę połącz z sosem, zostaw na 5 minut. Następnie delikatnie wymieszaj z odcedzonym tuńczykiem, oliwkami i udekjoruj ćwiartkami jajek.

Przepis dodał użytkownik pmakowska3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1u2dr4
d1u2dr4
d1u2dr4
Więcej tematów
d1u2dr4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj