Sałatka Nicejska
- 1 główka małej sałąty pekińskiej
- 1 czerwona cebula (lub zwykła)
- 1-2 puszki tuńczyka
- 200 g mrożonej fasolki szparagowej
- 2 jajka na twardo
- 1 czerwona papryka
- 1 średni pomidor
- 1 mały ogórek
- czarne oliwki
- Opcjonalnie ziemniaki
- sos śródziemnomorski
Sałatę umyj,osusz i pokrój. Warzywa umuj i pokrój w kostkę, Fasolkę szparagową wrzucić na 5 minut do osolonego wrzątku.Po wyjęciu zahartuj pod bieżącą wodą. Warzywa i sałatę połącz z sosem, zostaw na 5 minut. Następnie delikatnie wymieszaj z odcedzonym tuńczykiem, oliwkami i udekjoruj ćwiartkami jajek.
Przepis dodał użytkownik pmakowska3
Podziel się opinią
Komentarze