Trwa ładowanie...
d26pclm
04-09-2010 08:47

Ryż z warzywami

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d26pclm
Składniki
  • Półtorej szklanki ryżu
  • Zupa jarzynowa lub warzywa na patelnię (mrożonki)
  • Duża wędzona makrela
  • 15 dkg sera żółtego
  • Kostka rosołowa- bulion warzywny
Przepis

Ryż wrzucić do wrzątku i przegotować 3-4 minuty. Odcedzić, przepłukać zimną wodą oraz wrzucić na dużą i wysoką patelnię. Rozpuścić bulion w szklance wrzątku i wlać na ryż. Dolać wody, żeby było jej 1/3 więcej niż objętości ryżu. Podpalić mały ogień pod patelnią. Kiedy woda będzie na równi z ryżem wsypać "oskubaną" i rozdrobnioną makrelę oraz wsypać zupę-mrożonkę (lub warzywa na patelnie). Mieszać wszystko, aż woda wyparuje. Wtedy posypać startym serem i potrzymać na patelni, aż się roztopi. Przed podaniem dodać majonez

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26pclm
d26pclm
d26pclm
Więcej tematów
d26pclm

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj