Trwa ładowanie...
d1h0zug
04-09-2010 08:47

Ryż z warzywami

Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
d1h0zug
Składniki
  • Półtorej szklanki ryżu
  • Zupa jarzynowa lub warzywa na patelnię (mrożonki)
  • Duża wędzona makrela
  • 15 dkg sera żółtego
  • Kostka rosołowa- bulion warzywny
Przepis

Ryż wrzucić do wrzątku i przegotować 3-4 minuty. Odcedzić, przepłukać zimną wodą oraz wrzucić na dużą i wysoką patelnię. Rozpuścić bulion w szklance wrzątku i wlać na ryż. Dolać wody, żeby było jej 1/3 więcej niż objętości ryżu. Podpalić mały ogień pod patelnią. Kiedy woda będzie na równi z ryżem wsypać "oskubaną" i rozdrobnioną makrelę oraz wsypać zupę-mrożonkę (lub warzywa na patelnie). Mieszać wszystko, aż woda wyparuje. Wtedy posypać startym serem i potrzymać na patelni, aż się roztopi. Przed podaniem dodać majonez

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1h0zug
d1h0zug
d1h0zug
Więcej tematów
d1h0zug