Ryż z warzywami
- Półtorej szklanki ryżu
- Zupa jarzynowa lub warzywa na patelnię (mrożonki)
- Duża wędzona makrela
- 15 dkg sera żółtego
- Kostka rosołowa- bulion warzywny
Ryż wrzucić do wrzątku i przegotować 3-4 minuty. Odcedzić, przepłukać zimną wodą oraz wrzucić na dużą i wysoką patelnię. Rozpuścić bulion w szklance wrzątku i wlać na ryż. Dolać wody, żeby było jej 1/3 więcej niż objętości ryżu. Podpalić mały ogień pod patelnią. Kiedy woda będzie na równi z ryżem wsypać "oskubaną" i rozdrobnioną makrelę oraz wsypać zupę-mrożonkę (lub warzywa na patelnie). Mieszać wszystko, aż woda wyparuje. Wtedy posypać startym serem i potrzymać na patelni, aż się roztopi. Przed podaniem dodać majonez
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze