Trwa ładowanie...

Ruszyła 3. edycja konkursu "KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne"!

"KUKBUK Poleca" to certyfikat jakości przyznawany przez magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK godnym zaufania producentom za rzetelność, zaangażowanie i pasję, dzięki którym powstają wyjątkowe produkty i miejsca.

Ruszyła 3. edycja konkursu "KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne"!Źródło: Materiały prasowe
d2ozrt3
d2ozrt3

Podczas ubiegłorocznej edycji do redakcji dotarło blisko 700 produktów od prawie dwustu lokalnych wytwórców. Certyfikat został przyznany 24. z nich. O wyróżnienie "KUKBUK Poleca" oprócz producentów żywności i rzemieślników ubiegać się mogą również producenci kosmetyków ekologicznych oraz właściciele gospodarstw agroturystycznych. Zgłoszenia można przesyłać do 9 maja.

Warunkiem zgłoszenia jest nadesłanie do redakcji próbek swoich produktów, a w przypadku gospodarstw agroturystycznych - opisu obiektu wraz ze zdjęciami wizerunkowymi. Jury w składzie: Daria Pawlewska, Oliwia Gede-Niewiadomska, Lara Gessler, Laurent De Bremaeker, Piotr Więcławski „Vienio”, David Gaboriaud, Grażyna Lambach, Alina Szyrle oraz Agnieszka Saternus wnikliwie je przetestuje i oceni. Autorzy najlepszych produktów i najbardziej przyjaznych miejsc otrzymają roczne wyróżnienie "KUKBUK Poleca".

Nagrody przyznawane są w siedmiu kategoriach:

• z pola i wody (produkty świeże, nieprzetworzone),
• ze spiżarni (produkty przetworzone),
• w płynie z procentami (napoje alkoholowe),
• w płynie bez procentów (napoje bezalkoholowe),
• z warsztatu (rzemiosło),
• dla urody (kosmetyki ekologiczne)
• za miastem dla relaksu (agroturystyka).

d2ozrt3

Materiały niezbędne do oceny zgłaszanych produktów razem z formularzem zgłoszeniowym (dostępny na www.kukbuk.pl) lub numerem zgłoszenia on-line należy przesłać na adres redakcji (ul. Czerniowiecka 4B, 02-705 Warszawa) z dopiskiem „KUKBUK Poleca” do 9 maja. Zwycięzców poznamy 31 maja na uroczystej gali finałowej, która odbędzie się w Fortecy u Kręglickich w Warszawie.

Nagrodą w konkursie KUKBUK Poleca jest promocja laureatów w magazynie KUKBUK, na stronie internetowej KUKBUK.PL oraz w mediach społecznościowych magazynu. Zwycięzcy konkursu KUKBUK Poleca przez rok mogą posługiwać się certyfikatem we wszystkich miejscach związanych z produkcją, dystrybucją oraz promocją nagrodzonych produktów, a podczas kolejnej edycji ubiegać się o niego ponownie.

"Cenimy to, co piękne, dobre i prawdziwe, a w kwestii jakości nie uznajemy kompromisów. Dlatego powołaliśmy do życia konkurs KUKBUK Poleca. Skierowany jest on do małych wytwórców, spod rąk których wychodzą produkty najwyższej próby – od serów, przez piękne przedmioty, aż po naturalne kosmetyki. Takich, którym na sercu leży troska o smak, zdrowie, ludzi i przyrodę. Pragniemy pomagać im się rozwijać i promować ich działalność, bo wierzymy, że to co robią ma sens. Dlatego szukamy najlepszych i przyznajemy im certyfikat KUKBUK Poleca" – mówi Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK.

Sponsorem konkursu "KUKBUK Poleca" jest Honda, a jego partnerem technologicznym – LG Electronics Polska.

d2ozrt3

Patronami konkursu są: Kuchnia+, Domo+, Co Jest Grane 24, Wp.pl, Radio Kolor, Newseria, Bio Bazar i Food Service.

Więcej informacji oraz regulamin na: www.kukbuk.pl

Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe

KUKBUK to wielowymiarowa platforma obejmująca: magazyn kulturalno-kulinarny wydawany w wersji drukowanej i w postaci aplikacji na urządzenia mobilne, zintegrowane kanały social media, stronę internetową www.kukbuk.pl oraz e-sklep. Każde ogniwo stanowi połączenie wysokiej jakości autorskich sesji fotograficznych z ciekawymi artykułami o tematyce związanej z szeroko rozumianą kulturą jedzenia, zjawiskami socjologicznymi, sztuką i dizajnem w świecie kulinariów.

d2ozrt3

Niezależnie od sześciu numerów regularnych magazynu, w ciągu roku ukazują się również cztery tematyczne wydania specjalne: KUKBUK Rodzina, KUKBUK Zima, KUKBUK Podróże i Dizajn oraz KUKBUK Dzieciaki. Wydawnictwo w swoim portfolio ma również pierwszą książkę – „Sezonówki”, czyli oryginalny przewodnik po porach roku i smakach natury. Jest także organizatorem konkursu KUKBUK Poleca dla lokalnych producentów, rzemieślników oraz właścicieli gospodarstw agroturystycznych przyjaznych naturze.

KUKBUK przez 6 lat istnienia na rynku zdobył wiele nagród w prestiżowych konkursach, m.in. nagrodę Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej, brązowe i srebrne miecze KTR oraz nagrody Izby Wydawców Prasy – GrandFront. Dostępny jest w ponad 800 punktach sprzedaży w całej Polsce. Dystrybucja odbywa się poprzez wysyłkę bezpośrednią oraz sprzedaż w dobrych salonach prasowych, a także w dizajnerskich sklepach, restauracjach i salonach SPA.

d2ozrt3
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ozrt3
Więcej tematów